HTML

offolós

szabad a tánc, szabad az off ______________________ ▄█▒▓▲▼▒▼▲▓▒▓█▄▄█▒▓▲▼ ▒▼▲▓▒▓█▄██

Friss topikok

  • szorokin: Szépen lassan mindenünk leépül. Nemsokára elmúlik a nyár. Minket egytől-egyig felzabál az élet. Ez... (2015.06.28. 20:49) napba nézek és fázik a szemem
  • Gazz: A szerzőnek: www.youtube.com/watch?v=b_K9-lRedvE (2014.02.27. 10:06) whistling in the dark
  • Gerilgfx: pimpalininak címeztem ,,hova?'' az életébe ^^ (2012.05.25. 15:57) Miért marad sok nő szingli?
  • szorokin: It began when they come took me from my home And put me in Dead Row, Of which I am nearly wholly i... (2012.03.13. 14:42) and i not afraid to die

Címkék

2010 (3) 2011 (3) abszurd (7) adatbiztonság (3) afrika (1) animáció (17) attitűd hozzáállás (2) bácsi (1) balázs só (1) bank és pénzvilág (2) bármi (4) best of (6) blake (3) bmw isetta (1) bolondság (1) cenzúra (3) chuck norris (1) cica (1) cigány (1) cigányhimnusz (1) cinizmus (1) csak (1) csillagok (1) d&b dnb (1) dal (85) dalszöveg (48) demagógia (1) divat (1) doku dokumentumfilm (4) donnaság (2) doomsday machine (1) égbolt (1) egészségügy (2) éhbér (1) élet (32) életkedv (3) életút (1) életút sors (16) élet értelme (2) előzetes (2) élő live (5) erotika (3) év zenéje (2) feldolgozat (2) fény (1) fénykép (7) férfi vs nő (4) fesztivál (1) film (18) filmesoffos (3) filmzene (1) foci vb 2010 (1) gitár (7) globalizáció (1) háború (6) halál (23) halál pusztulás (1) hangos könyv (2) harc (4) harvey polly jean pj (9) hatalom (1) hatalom leghatalmasabbak (1) hidegháború (1) himnusz (1) hippi hippie (4) horror (1) humor (10) idiot kretén (22) igazság (8) információs szabadság hozzáférés megosztás (3) interjú (vagy csak egy részlete) (2) internet világháló (5) ipari katasztrófa (2) károsulat kertészet (11) kávéskanna (1) képregény comics (1) kép képek (8) kizsákmányolás (2) komolyzene (1) koncert (2) környezet természet (3) krasznahorkai (1) kritika (1) küzdelem (3) lábas (4) lehetőségek (3) lélek (2) lényeg (1) létezés (2) liberalizmus (1) macska (1) magyarország (15) magyar lélek (1) mese (2) minimál (3) monty python (1) moszkva tér (1) német (1) neoliberalizmus neokonzervativizmus (1) nép népies fűszerezésű (3) nick cave (1) nirvana (5) nőideál (1) nyomor (1) off offos (11) öngyilkosság (1) orbanisztán (1) örök élet (3) orosz lélek (1) örvénylő (1) otthon lenni a világban (1) pályák orbitok (1) piaf (1) pimpalini (3) politika (7) portishead (6) privacy magánszféra védelme (3) profit (2) programozó (1) psy aka psychedelica (2) quimby (6) régi zene (7) rezsó (4) sanzon (1) sátántangó (1) social enginiering (1) sorozat (1) sorozatgyilkos (1) sors (4) sport (2) stop motion (1) szabadság (3) szaremberek (1) széll kálmán (1) személyre szabás (1) szépség (1) szép nők (3) szerelem (4) szerzői jog (1) szex (2) szittya ősmagyar (1) szorokinság (32) szűrés (2) tarr béla (2) tények adatok (8) time-lapse (1) többkomment (1) török (1) tragédia (1) tv tévé (5) vége the end (2) vélemény (5) vers (14) vhk grandpierre vágtázó (2) videó (61) világ (30) világvége (5) visszaélés lehetősége vagy visszaélés (5) vörösiszap (1) vuvuzela (10) vuvu zulu (1) wc (1) western (2) wikileaks (3) wtc (1) zaj (5) zene (69) zenekar (1) zenésoffos (3) Címkefelhő

Nem engedünk az 54-ből

2010.08.31. 01:35 pimpalini

Magyarország ismét megbukott. Vagyis pontosabban nem maga az ország a 93 030 négyzetkilométerével, hanem annak lakossága. Ugyan nem oly mértékben, mint mondjuk egyes agymosott nyugati országok, de azért az egyes osztályzat még az marad, ami.

A lényegre térve történt ugyanis, hogy az egyik kereskedelmi csatorna - már elfelejtettem melyik, bár nem is fontos - feltette a bölcs kérdést a nézők felé egyik szép és tanulságos riportja kapcsán: "Örülne-e Ön annak, ha a gyermeke híres modell lenne?"

Mielőtt rátérnék a végső eredményre, röviden meg kell jegyeznem, véleményem szerint mennyire beteg az a világ, ahol a televízióban értékként, s olyan teljesítményként értékelik a magamutogatás világában elért sikert - mely nagymértékben születési adottság, s csak másodkézből az egyéni kvalitások eredménye - melyre - a szájába rágott kérdésben is ezt sugallva - oltári büszke lehet a szülő. Hát nagyon beteg. Kurvára elfajzott, értékválsággal küszködő, külsőségekben tobzódó, globális világunk süllyedő Titanic-ján a XIV. Lajos korabeli tükör előtt csokornyakkendőt igazgató, debil hozzáállás. Olyan ez, amit nagyon nehéz, sőt, lehetetlen megszokni. Az ember nehezen kerülheti ki, mondjuk akkor, ha nincs tévéje, jelentősen szelektál az internet böngészésekor, s az újságokat is vigyázva veszi kezébe.

Egyszóval az eredmény 54 % igen lett. Ehhez igazán gratulálok. Magához a műsorhoz is, ámde ezt a fajta szart már megszokhattuk, így nem meglepő, hogy az a hír, hogy egy 15 éves magyar fruska sztár valahol Párizsban, s divatlapok címlapján pózolhat. De a lakosság véleménye azért érdekes, elgondolkodtató.

Persze lehet, hogy bennem van a hiba. Mert én aztán baromira nem örülnék neki. Igen. Én annak örülnék igazán, azt a rézfánfütyülőjét, ha a gyermekemből híres orvos, Nobel-díjas, vagy aközeli tudós, olimpiai bajnok sportoló, tehetséges művész, elismert építész válna! Vagy "csak" rendes, becsületes, családos ember. EMBER. Arra igenis büszke lennék. Még akkor is, ha tudom, hogy ez a mai világban nem eladható és nem hírértékű...

19 komment

Címkék: vélemény kritika élet magyarország világ életút

A bejegyzés trackback címe:

https://offos.blog.hu/api/trackback/id/tr842260526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.08.31. 08:30:00

Igazad van! Két dolog jutott eszembe. Ismertem egy lányt, aki igen jól nézett ki. 16 éves korában elment modellnek, utána otthagyta az egészet. Azt mondta, hogy senki nem alázta úgy meg, mint ott, a rendező, a sminkes, stb... Mint egy kutyával. Gyakorláskor a színpadon a rendező hozzá vágott egy széket, mert nem járt "rendesen".
Másik dolog, egy békéscsabai csaj, aki befutott a modellszakmában. Néha szokott lenni az Index Velvet című részében. Szóval annyira befutott (Szerintem deszka és nem szép csaj,) hogy állandóan meztelenül pózol különböző újságokban illetve Pirelli naptárakon. Volt olyan képe, ami már inkább volt pornó, mint akt. És ő egy befutott modell.
Egyet értek veled. Az emberek a pénzt látják csak. Sokszor azért lesznek mentálisan beteg emberek, mert a szüleiknek nem tudnak megfelelni. És ha a szülő olyan, hogy egy nehéz, megalázó és értelmetlen munkának csak a jó oldalát látja, és a gyerekéből kirakati bábút akar csinálni, ráadásul a gyerek ezt elfogadja, akkor kvázi pornósztárt csinál belőle, mivel a munkaeszköze neki is a teste lesz. Nem lesz intimszférája, és lassan belesüllyed a drogos modellek igen népes táborába (mivel nagy valószínűség szerint nem lesz egy Cindy Crawford, vagy egy Heidi Klum.

Donna (Cara)mba 2010.08.31. 09:05:37

Jól írsz, sztem, Pimpalini. Már mondtam ezt neked:)
És egyetértek.
Egyenes út a debilitás, a függőség, a kreténség, az érzéketlenség, az önzés nagyfokú előtérbe kerülése felé, a gyerek nem vállalása felé, vagy ha vállal is, az is "sztori" lesz az életében.
Ne a kivételeket nézzük ebben a szakmában.
Ez prostitúció, melyben fiatal testét árulja a nő, még akkor is, ha férfi nem érinti.
Ebben a lélek is prostituálódik.
"Fizikai" törvény, amit csak nagyon-nagyon kevesek tudnak elkerülni. Ahhoz olyan családi háttér kell, amivel éppen ezek a lánykák nem rendelkeznek. Hisz a szülő is (titokban) a lánya testéből akar meggazdagodni, áttételesen ő is híres lenni.
Puccos rabszolgasors.

Egy színésznő, az más. Ő tehetséges, nem önmagáért exhibicionista. Ne keverjük!És mégis, ott is elég magas az öngyilkosságok száma.
Csakhogy nálunk pölö Domján Editet, Máté Pétert, Kaszás Attilát, vagy a híres hollywoodi sztárt, Marilyn Monroe-t említsem. Holott ez komoly élethivatás, tele katarzis lehetőségekkel.

guma 2010.08.31. 09:06:18

@Donna (Cara)mba:

Ez igaz! Csak ha közösségbe kerül és az olyan (akkor) megszakadhatsz, hogy mit csinálj.

Az alap segít, de ha kiközösítik, ha verik, ha lopásra kényszerítik, stb (és te sem tudsz mindenhol ott lenni) mert így nem lóg ki a sorból, sőt ha csak egyedül ő nem sminkel, és nem a legmárkásabb cuccokkal van teleaggatva akkor is akkor is csak azt látja, hogy a szülők nem igazán jól "gondolkodnak" ebben a világban (szerencsére kicsit én is tudtam, és fiamék is tudják kezelgetni a helyzetet kicsit, de olyan mintha nem "itt" élnénk néha).

Donna (Cara)mba 2010.08.31. 09:21:29

@gtigram: A társak utánzása elkerülhetetlen fejlődési szakasz a kamasz életében. Ekkor "szakít" először a szülőkkel és a szülei normákkal. Hagyni kell és valahogy kísérni ezen az óriási buktatós életszakaszon.
Kilázadja magát és ha ép lelket ápoltak benne az "imprinting" korban, akkor kiheveri, kinövi, mint a gyerekcipőt.

pimpalini 2010.08.31. 15:21:58

@Ásómaci:

Hát igen, ugye ez a dolog - modellkedés, szépség - baromira szubjektív. Vannak a pénzcsinálók, divat(majom)diktátorok és nekik kell megfelelned. Az már merőben más - és lényegtelen - kérdés, hogy úgy általában véve az egész világ egy kiéheztetett szöcskének lát, ha rád néz, lényeg, hogy ez a "trend".
A másik oldala meg az, hogy - a lelki sérülések elszenvedése mellett - gyakorlatilag az egész úgy ahogy van értéktelen és álságos.
A harmadik pedig az üzenet. Ez persze sokakat nem érdekel, ha megkapja érte a lóvét, de ugye ez az egész mocskos iparág számtalan embert befolyásol világszerte. Ugye azáltal, hogy piszkafa modelleket futtatnak, sok nő érzi magát kövérnek, és ezért állandó küzdelemben áll önmagával. Gyakorlatilag elmondható, hogy a rendszer önbizalomhiányos, állandó kényszerben élő, boldogtalan embereket gyárt világszerte. Pedig alapvetően egy nő szépsége nem - maximum szélsőséges esetekben - függ a kilóktól.

pimpalini 2010.08.31. 15:27:53

@gtigram:

Itt van a nagy felelősség: a környezet alakításában. A médiaipar a fogyasztási szokások befolyásolásán keresztül pontosan azt a környezetet dolgozza meg, amire már nincsen hatása a szülőnek. Vagyis a tinik világát. Ezért fordulhat elő az mondjuk Londonban, hogy visítozó tinik rohannak meg egy új üzletet, ahol parishilton múlt heti gönceinek másait lehet megvásárolni. Erről tulajdonképp vannak remek SP részek...:)
Másrészt ami igazán undorító volt, az, hogy ugyanabban az üzletben már árultak 5-6 éves gyermekek számára kenceficéket, sminkkészletet...
1. Mi a francnak gyermekbőrt sminkelni?
2. Már óvodás korban a hülyeségre kondícionálják az embert.

pimpalini 2010.08.31. 15:32:15

@Donna (Cara)mba:

Nem vitázok, mert igazad van, csupán annyi, hogy tudtommal Máté Péter nem lett öngyilkos, s Kaszás Attila sem. De lehet, hogy rosszul tudom.:)

guma 2010.08.31. 15:42:15

@pimpalini:

Sminkelni? Lemaradtál már 5-6 évest borotválják!!!
Jó kis műsorokat készítenek erről, háttérben 100 kg szülőkkel. Ugye nem vagy kíváncsi mit csinálnék velük?

@Donna (Cara)mba:

Sajnos már nem az utánzás a menő (ami még a fejlődést is segítheti).

Már az erőszak a kényszerítés alattomos formája dívik még nyílt színen is (lemaradsz, ha nem csinálod - fenyeget. Az érvényesülés eszközét se tudod, ha nem teszed meg - ismertet. Bunkó, proli vagy - ha nem viseled).
A gyerekek meg alapvetően kicsit kegyetlenek...
(Ezt jó értelemben mondom, őszinteség, stb)

pimpalini 2010.08.31. 15:42:43

@Ásómaci:

Na jó... ez azért durva...

Bár a tévécsatornákon már rendszeres vendég a gyermekszépségverseny és a gyermek "tehetségkutató" is...

guma 2010.08.31. 15:44:10

@pimpalini:

A felsorolt neveknél neked van igazad!

pimpalini 2010.08.31. 15:44:44

@gtigram:

Nyugodtan leírhatod mit csinálnál velük, mert nekem ilyenkor a középkori kínzókamrák jutnak eszembe...:))

Ilyenkor örülök annak, hogy én még (viszonylag) normális világba születtem, s akkor lehettem gyerek...

guma 2010.08.31. 15:51:53

@Ásómaci:

Csoda, hogy te mindig előásol valamit.

Ebben az az érdekes, hogy nem is kellett volna sokat változtatni (öltözék, koregráfia), hogy a gyerekek siker élménye megmaradjon és még se kis k!

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.08.31. 15:58:40

No, további kellemes napot kívánok nektek!

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.31. 21:58:54

Mondd, te nem írogatsz véletlen a Szájtépőre? Hátborzongatóan hasonló a stílus.
Először is ne nézzél Kókuszt. Éveket nyersz az életedhez.
Másodszor: C. Crawford fan vagyok. Hatalmas! Amikor őt felinvitálták a kifutókra, még a modell természetessége érték volt. A szép modelleké. Nem a mostani "deformált" orosz tajgaszökevényeké. A modellek még viszonylag egészségesen ettek, és úgy voltak szépek, ahogy a jóistenke megteremtette őket. Nekem ez fontos. Folyton sopánkodok, ezeken a szétműtött szilikonbarbikon, mert ki tudja milyen szép nő lehetett korábban, mielőtt kitalálta, hogy görbe az orra, meg mittomén.
Harmadszor: a mai világban LEHET még egyáltalán valaki normális modell? Mármint aki nem kábszeres. Nem adják el szexrabszolgának Amszterdamba. Nem kell Fásy törpét nyalogatnia, hogy a reflektorfénybe kerüljön.

Úgy eleve rosszul vagyok a mostani divatvilágtól. Furcsa, asszimetrikus arcú modellek, két lábon járó csontváz ruhafogasok, akik kokaindiétán vannak, hogy bírják a tempót és a súlyuk se gyarapodjon. Borzalmas! Mondom, Cindy kora volt a jó. Igaz, hogy ahogy azok a blézerek kinéztek a válltömésekkel, az erősen sikítófrász esélyes, de akkor még tényleg úgy voltak jók azok a csajok, ahogy megszülettek.
És olyan jó, hogy megint elkezdett modellkedni! Negyvenakárhány évesen bemutat azoknak, akik szerint 28 évesen már egy modell kiöregedett a szakmából.

pimpalini 2010.08.31. 22:45:40

@neccharisnyás útonálló:

Nem írogatok azon az oldalon, van egy saját blogom, de egy ideje ott sem posztoltam...:) (keselyu.blog.hu)

Ez az elfajzottság a világ hülyülésének köszönhető. Nem emlékszem pontosan arra, hogy CC mikor kezdte az ipart, de azt meg kell jegyeznem, hogy számomra a 90-es évek volt a legjobb időszak, élhető, normális világ volt. Még tán a 80-as évek is, de akkor gyerek voltam...:)
Szóval a kreténség, hülyeség térhódítása gyakorlatilag meglátszik mindenen, legyen az zene, kultúra, vagy az emberek elé példaként állított új "értékek", életutak, szerepek.

Az a trend, amely a vézna piszkafák preferálásával hódít, rendkívül káros, természetellenes és bosszantó. Nemcsak azért, mert tudósok bebizonyították, hogy a férfiak nagy részének ideálja a homokóra alkat (amit ugye nehéz 47 kilogrammosan "előállítani"), tehát a nők elé példaként állított modellek megerőszakolják az ösztönöket, hanem mert sok embert tesznek lelki szerencsétlenné.
A szilikon a másik marhaság. Döbbenet, hogy mennyi nő operáltatja át magát, s milyen nőknek jut eszébe, hogyha lenne pénze, hol húzná meg a kebleit kissé, hogy ne lógjanak, vagy töltetné fel az ajkait.
S az agymosás ma már a férfiakat is keményen érinti... ugye nem kell említeni a metroszexuális trendet, a körömfestést, a sminkelést, stb...

pimpalini 2010.08.31. 22:48:06

@neccharisnyás útonálló:

S az életkor? No igen. Ez is egy hatalmas baromság. Ugye minden a fiataloké. Az idős már leírható...
Nevetséges. Számtalan példa mutat az ellenkezőjére.
süti beállítások módosítása