HTML

offolós

szabad a tánc, szabad az off ______________________ ▄█▒▓▲▼▒▼▲▓▒▓█▄▄█▒▓▲▼ ▒▼▲▓▒▓█▄██

Friss topikok

  • szorokin: Szépen lassan mindenünk leépül. Nemsokára elmúlik a nyár. Minket egytől-egyig felzabál az élet. Ez... (2015.06.28. 20:49) napba nézek és fázik a szemem
  • Gazz: A szerzőnek: www.youtube.com/watch?v=b_K9-lRedvE (2014.02.27. 10:06) whistling in the dark
  • Gerilgfx: pimpalininak címeztem ,,hova?'' az életébe ^^ (2012.05.25. 15:57) Miért marad sok nő szingli?
  • szorokin: It began when they come took me from my home And put me in Dead Row, Of which I am nearly wholly i... (2012.03.13. 14:42) and i not afraid to die

Címkék

2010 (3) 2011 (3) abszurd (7) adatbiztonság (3) afrika (1) animáció (17) attitűd hozzáállás (2) bácsi (1) balázs só (1) bank és pénzvilág (2) bármi (4) best of (6) blake (3) bmw isetta (1) bolondság (1) cenzúra (3) chuck norris (1) cica (1) cigány (1) cigányhimnusz (1) cinizmus (1) csak (1) csillagok (1) d&b dnb (1) dal (85) dalszöveg (48) demagógia (1) divat (1) doku dokumentumfilm (4) donnaság (2) doomsday machine (1) égbolt (1) egészségügy (2) éhbér (1) élet (32) életkedv (3) életút (1) életút sors (16) élet értelme (2) előzetes (2) élő live (5) erotika (3) év zenéje (2) feldolgozat (2) fény (1) fénykép (7) férfi vs nő (4) fesztivál (1) film (18) filmesoffos (3) filmzene (1) foci vb 2010 (1) gitár (7) globalizáció (1) háború (6) halál (23) halál pusztulás (1) hangos könyv (2) harc (4) harvey polly jean pj (9) hatalom (1) hatalom leghatalmasabbak (1) hidegháború (1) himnusz (1) hippi hippie (4) horror (1) humor (10) idiot kretén (22) igazság (8) információs szabadság hozzáférés megosztás (3) interjú (vagy csak egy részlete) (2) internet világháló (5) ipari katasztrófa (2) károsulat kertészet (11) kávéskanna (1) képregény comics (1) kép képek (8) kizsákmányolás (2) komolyzene (1) koncert (2) környezet természet (3) krasznahorkai (1) kritika (1) küzdelem (3) lábas (4) lehetőségek (3) lélek (2) lényeg (1) létezés (2) liberalizmus (1) macska (1) magyarország (15) magyar lélek (1) mese (2) minimál (3) monty python (1) moszkva tér (1) német (1) neoliberalizmus neokonzervativizmus (1) nép népies fűszerezésű (3) nick cave (1) nirvana (5) nőideál (1) nyomor (1) off offos (11) öngyilkosság (1) orbanisztán (1) örök élet (3) orosz lélek (1) örvénylő (1) otthon lenni a világban (1) pályák orbitok (1) piaf (1) pimpalini (3) politika (7) portishead (6) privacy magánszféra védelme (3) profit (2) programozó (1) psy aka psychedelica (2) quimby (6) régi zene (7) rezsó (4) sanzon (1) sátántangó (1) social enginiering (1) sorozat (1) sorozatgyilkos (1) sors (4) sport (2) stop motion (1) szabadság (3) szaremberek (1) széll kálmán (1) személyre szabás (1) szépség (1) szép nők (3) szerelem (4) szerzői jog (1) szex (2) szittya ősmagyar (1) szorokinság (32) szűrés (2) tarr béla (2) tények adatok (8) time-lapse (1) többkomment (1) török (1) tragédia (1) tv tévé (5) vége the end (2) vélemény (5) vers (14) vhk grandpierre vágtázó (2) videó (61) világ (30) világvége (5) visszaélés lehetősége vagy visszaélés (5) vörösiszap (1) vuvuzela (10) vuvu zulu (1) wc (1) western (2) wikileaks (3) wtc (1) zaj (5) zene (69) zenekar (1) zenésoffos (3) Címkefelhő

(Fásy) Ádám, hol vagy?

2010.05.14. 01:11 pimpalini

 

Az ember néha hajlamos az önpusztításra. Alkalmanként úgy érzi, hogy mindenféle különösebb ok nélkül, figyelmen kívül hagyva a logikát, vagy az önmagának felállított szabályokat, ártania kell önmagának. S mint afféle tengeribeteg, klausztrofóbiára hajlamos utas, elhatározza, hogy kirándulást tesz egy szűk tengerjáróhajóval a viharos óceánon. Valahol jómagam is így tettem, mikor, mondhatni unalomból, s némi - férfiakra általában jellemző - egészséges kiváncsiságtól hajtva, az egyik nagy kereskedelmi csatorna "Királynő" című remekbeszabott műsorával ütöttem el néhány felesleges órát.

 

A szépségverseny, mint műfaj látványos dolog. Nemcsak a fürdőruhás bemutató, hanem úgy általában az egész. Persze a legszebb nő kiválasztása merőben szubjektív dolog hasonlatosan a legfrankóbb autó, a legfinomabb bor, a legjobb film, vagy a legemlékezetesebb zenei akkord megnevezéséhez. Kinek a pap, kinek a papné. Valakinek meg egyik sem, mert az állatokat kedveli. Az persze egy dolog, hogy legnagyobb bánatomra a döntős hölgyek nagyjából mind egyfajta - fotómodell - típust testesítettek meg (persze legalább idomaik nem a "Szilikon-völgyben" formálódtak), így a fürdőruhás bemutatónál a nagyestélyis felvonulás némiképp izgalmasabbnak mutatkozott. Ettől függetlenül arcuk többnyire helyes volt, s az is elmondható, hogy egy dekányi túlsúly sem mutatkozott meg napokig koplaltatott alakjukon.

Igazából maguk a lányok, s maga a verseny ténye, s végeredménye még nem ébresztette volna fel bennem a billentyűzetet kaparászó, s az internet erdejében tomboló vadállatot, mert hát voltak már szebbek is, kevésbé csinosabbak is, szóval alapjában kijelenthetjük, látvány terén alsóhangon azt kaptam, amit vártam. De maga a műsor...

Nos mondhatnám, hogy szót sem érdemel, ám ez sajnos nem igaz, mert bizonyos részletek mindenképp kiemelésre érdemesek. Első a műsorvezetés. Lilu hozta a kötelezőt, s a magam részéről - mivel alapvetően a barokkos nőideál áll a legközelebb hozzám - mindig szívesen időztem el szűk ruhába bujtatott idomain egy-egy varázslatosan szép, ám alultáplált fürdőruhareklám után. Hujber Ferenc esete már kicsit más. A műsor első felében még elment a nyáladzó kiskutyaként a lányok bájait verbálisan csodáló kéjenc szerepe, elvégre ezt tulajdonképpen el is várjuk egy olyan rosszfiús alkattól, mint amilyen a színművész volt korábban. De a már napköziben is szakállasnak tűnő poénok, vagy viccesnek szánt szófordulatok az embernek inkább általános iskolás csajozós dumáit juttatta eszébe, mintsem egy szépségverseny felkonferálását, illetve leendő szépségkirálynőkkel - akik sablonos és kiszámítható válaszaikkal egymást múlták felül - készített rövidebb interjúkat.

Persze ez még önmagában fogyasztható lett volna - pestiesen szólva szódával elmegy - de sajnos a rendező szerint valamiért szükség volt a hosszabb-rövidebb szünetek unalmát áthidalni hivatott zenés betétekre. Már első alkalommal meglehetősen bizarr volt a "Nemzet Főhooligánját" látni Lady Gaga bőrében. De "Pókerarcunk" becsületére legyen mondva, a teljes nevetségessé válás nélkül sikerült rutinból lehoznia a produkciót, még annak ellenére is, hogy néhány gondosan megtervezett pózról egy koravén Gianni Morandi-utánzat jutott az ember eszébe. Más kérdés, hogy a "tánckar" fetrengése, s jobb sorsa érdemes énekesünk lófrálása szemmel láthatóan mindenféle átgondolt koreográfiát, s komolyabb tervezést nélkülözött. Aztán Feró és BB produkciója már nem okozott különösebb meglepetést, bár talán jogosan tehető fel a kérdés, milyen okból énekeltek pont ők duettet, s miért pont itt. Az utolsó "produkciót" is figyelembe véve kézenfekvőnek tűnik, hogy különböző korok, s zenei stílusok, műfajok férfi sztárjaival kívánta a rendező szinten tartani a hölgynézők figyelmét, de akkor sem túlságosan érthető, miért is kellett szegény srácoknak Lady Gaga és Britney Spears slágereket énekelni. Mert ha a Lady Hooligan szokatlan volt, akkor Britney Spears Toxic-ja Brash Bence, Varga Viktor, s "Csizmás Kandúr" (sajnos a fiatalember nevét tudatlanságok és műveletlenségem okán nem tudom, nézzék el ezt nekem) előadásában maga volt a megtestesült borzalom, a 18-as karikát kívánó iszonyat, egyszóval méreg, mely nagyobb dózisban szellemi leépülést von maga után. Elhiszem én, hogy a "Csillag Születik" dobogósainak, felfuttatott sztárocskáinak bizonyos időközönként szerepelnie kell a képernyőn, de ha már olcsóságuk okán ez nem kikerülhető, legalább öltöztessék fel őket normálisan. Azért egy női szépségversenyen mégse az legyen az ember érzése, hogy valójában a "Kék Osztriga Bár" vendége. Mert hát a három szerencsétlen láttán - mintha Pinokkió, Pumukli és Csizmás Kandúr eltévedt volna egy női ruhákkal foglalkozó kínai mosodában - először elfogott a röhögés, mely később sajnos heveny hidegrázásra váltott, mikor már a hangjukra is sikerült odafigyelnem. Ugyanis szegény srácok bárhogyan is próbálták a maguk visszafogott stílusában kiénekelni Britney igen "bonyolult" hajlításait, ez sehogy sem sikerült, mint ahogy az összhangra törekvés is maximum az öltözködésben volt fellelhető.

Egyszóval az este új műfajt láthatott a nagyérdemű: a televíziós szépségverseny paródiáját

 

Végülis ez is valami. Ha már jó alapanyagból jó végterméket nem tudunk nyújtani, legalább adjunk valami újat, valami különösen, érdekesen rosszat.

13 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://offos.blog.hu/api/trackback/id/tr142001678

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miss Earth Hungary 2010: Kaló Jennifer 2010.05.14. 10:23:58

Pikáns képek az újdonsült királynő portfóliójából.  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Donna (Cara)mba 2010.05.14. 09:28:58

Kezdem tréfásan, jó?
Te valamit huncutkodtál, valami nagyon bűnöset követtél el az elmúlt időszakban, ami nem érte el még a tudati küszöbödet, ezért a tudatalattid büntetett és ilyen mazo-önkínzásba kergetett. Jól megérdemelten;-DDDDDDDDDDDD

Mivel a felsorolt nevek nekem alig mondanak valamit (például: ki az a Lilu, ki az a Hujber?) Britney Spearsről már hallottam, bizonyára valamely slágere is megütötte a fülemet, de maradandó élményt vagy károsodást még ő sem okozott bennem:)

Talán itt az ideje, hogy leírjam: mivel hosszú évek óta tévé nélkül tengetem életem, nagyon műveletlen maradtam. Én leszek az az "újszülött", akinek ezen témakörben minden tény, álítás, cáfolat, vicc új lesz.

Amit viszont megállapítottam magamban: nagyon jól írsz. Mindegy, miről.
Ez pedig jó, azon oknál fogva, hogy lám-lám, találni értelmes embert, aki tud írni, fogalmazni. Így már nem bánom, hogy anno megszülettem:)

miről van itt nagybasz0 2010.05.14. 09:51:41

@Donna (Cara)mba: Nékem 2001-től nincs tévém, de van a szgépemhez külső tv-kártyám, úgyho' amit akarok, azt megnézem.
Néked jobb, hogy nem tudod kikről van itt nagyba szó! :))

miről van itt nagybasz0 2010.05.14. 09:59:32

Este éppen vártam az új kedvencemet, és előtte néhány percre ide kapcsoltam, hát nagyon szánalmas volt, én nem bírtam idegekkel...
Le a kalappal előtted, ho' végigtudtad nézni! :)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.05.14. 10:01:44

nem lehetett eccerű végignézni..

a lányok viszont rembe vótak ;))

velvet.hu/celeb/2010/05/13/a_kiralyno/

Donna (Cara)mba 2010.05.14. 10:31:42

@szorokin: Rosszmájú leszek: Ez az egész halom (mármint a lány felhozatal) nem ért fel Sophie Marceau-nak vagy Monica Belucci-nak a manikűrösnél levágott körmével:-))))))))))))

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.05.14. 10:36:54

@Donna (Cara)mba:

igen igen mszpééé.

de legalább még szilikonmentesek (ld bleifrei) és így nem szennyezik a környezetet...

és küzdenek a világbékéér

Donna (Cara)mba 2010.05.14. 10:41:40

@szorokin: Na, pont ezeket az előnyöket emelném és is ki:-DDDDD
Környezetbarát csomagolás. Idő után eldobható és magától lebomlik, nem szennyezi a környezetet, mivel színtiszta szerves anyag:-D

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.05.14. 10:57:06

emlékezzünk meg hőseinkrűl ill.
az győzőkrül:

Miss World Hungary Dobó Ágnes, a
Miss Universe Hungary Babinyecz Tímea,
Miss Earth Hungary Kaló Jennifer lett vala, hejj.

csuhajjjjaa

Donna (Cara)mba 2010.05.14. 10:57:28

@miről van itt nagybaszó: @szorokin: Sziasztok, most elmék kicsinyég az oldalról, mivel nem tudok semmi sziporkázót előadni:((((
Asszem, unalmas vagyok, még magamnak is:(

pimpalini 2010.05.15. 14:22:26

@Donna (Cara)mba:

Köszönöm az elismerő szavakat.:) Különösen olyan szájából (vagyis billentyűzetéről) esik mindez jól, aki nem híve a tömegkultúrának, mondhatni az igényes szórakozás híve.

A televíziózás terén nem vesztettél sokat, magam is egy időben távol tartottam szellememet az agy rágógumijától, s nem mondhatnám, hogy hiányzott.:)
Ettől függetlenül mostanában "kiműveltem" magam a celebvilágból, így bátran elkalauzolhatlak a vicces, kevésbé humoros, alapvetően idegesítő, illetve tölténypazarlásra sem érdemes önjelölt hírességek, felkapott sztárocskák világában.
A legrosszabb az egészben, hogy a vége felé már az ún. műveltségi vetélkedőkben is viszonylag gyakran kerültek elő olyan "állatfajok díszpéldányai", akik szellemi szint alapján Brehm lexikonjában is maximum a félmajmok kategóriáját ütötték volna meg, viszont a média tele van velük. _Ma már sajnos az is "tudásnak" minősül, hogy ki kivel hempergett a "jóban rosszban" sorozatban, meg ki ette meg Vili bá kutyáját a barátok közt-ben...

Donna (Cara)mba 2010.05.15. 20:38:12

@pimpalini: Ezt a kalauzólást erőst szívből megköszönöm Uraságodnak! Főképp, ha kellő és hozzáértő, beleérző tapintattal tudja adagolni! (Biztosan igen, hiszen Őn is, Monsieur Pimpalini, mint megállapíthattam, nem híve a proletalizálódásnak. Uraságod minden bizonnyal a szellemi aritsztokráciához tartozik, mint jómagam is:) - az meg szerencsére nincs birtoknagysághoz kötve:-D)

Rövidre zárva: köszönöm, hogy Kegyelmes Uram megköszönte azt, hogy én megdicsértem írásban jártas, kiművelt és elegáns stílusát. Vagyis: köszönöm, hogy megköszönte:-DDDDDDDD

Tulajdonképpen remekül bókolhatnánk még egymásnak néhány kommentben - egy egész sorozatban - , hisz ingyen van, szívből jön, minimum a klaviatúra kopik kicsit;-D

Ha valami teccik sohse sajnálom a jó szót. Még marad mindig belőle készleten elég;-DDDDDDDD
süti beállítások módosítása